Herstelling en onderhoud

Jarenlang zorgeloos genieten

Bij Huybrechts Juweliers hebben we een uitstekende dienst na verkoop. Zo kan je jarenlang zorgeloos genieten van jouw mooie juwelen en uurwerken.

Eigen horlogemaker

Wie een duurzaam en kwalitatief horloge bij ons koopt, wil er vele jaren zorgeloos van genieten. Daarom is een regelmatig onderhoud - zo om de twee jaar - noodzakelijk om het uurwerk in topvorm te houden. Onze horlogemaker Stijn werkt in ons eigen atelier, en geeft jouw horloge een VIP-behandeling. We vervangen niet zomaar de batterij: het kastje van de horloge wordt nauwkeurig schoongemaakt, de waterdichtheid wordt getest en eventuele dichtingen worden vervangen.

Door dit onderhoud verhoogt de levensduur van uw kostbare stuk, en wordt uw horloge tijdloos.

Juwelen aanpassen

Huybrechts Juweliers is ook jouw adres voor herstellingen en aanpassingen aan jouw juwelen. Want ook jouw kostbare juwelen hebben regelmatig een check-up nodig. Voorkomen is beter dan genezen, en zeker met jouw geliefde stukken. Ook voor het verwerken van steentjes in nieuwe stukken en het verwijderen van krassen op uw ringen kan je bij Huybrechts Juweliers terecht.

Oorbellen

Het is erg sneu als je een geliefde oorbel verliest. Als je merkt dat het poussetje van jouw oorbel niet goed meer aansluit, kan je het best laten nakijken. Mogelijk moet het bijgeregeld of hersteld worden.

Edelstenen in ringen

Edelstenen zitten met grifjes vast in een ring. Maar door regelmatig dragen, kunnen de grifjes afslijten. Om te vermijden dat je een edelsteen verliest, kom je best tijdig langs om de grifjes te laten nakijken en indien nodig te laten vervangen.

Rodiëren van witgoud

Goud is van nature een poreus materiaal, en daarom wordt het gelegerd met een ander metaal. Witgoud wordt gemaakt door toevoeging van palladium en zilver. Om het juweel hagelwit te maken, is het gerodineerd door een elektrolysebehandeling. Door wrijving kan het gele van het goud terug boven komen. Dit merk je goed bij babyarmbandjes. Bij Huybrechts Juweliers maken we jouw witgoud opnieuw wit.